참기름은 불포화지방이 풍부한 건강에 좋은 기름이다. 비빔밥, 비빔국수, 나물 등에 빠질 수 없는 참기름은 보관을 잘 해야 싱싱하게 오랜기간 보관해서 먹을 수 있다.
참기름의 가장 큰 단점은 발화점이 낮기에 가열 하게 될 경우 발암물질을 생성하기 때문에 가열을 해서는 안되는 식품이다.
즉 높은 열을 가하게 될 경우 빠르게 산패하면서 벤조피렌을 만들어 낸다. 과거에는 참기름 제조 방식 때문에 중소기업 여러곳이 판매 금지를 당하기도 했다.
그러나 시중에 판매하는 저온 압착 참기름의 경우는 발연점이 높아 식용유처럼 열을 가하여 조리가 가능하니 알고 있으면 좋겠다.
그래서 부침개나 기타 음식을 조리할 경우는 되도록 생들기름을 사용하고, 참기름은 나물이나 비빔국수, 비빔밥 등의 마지막에 한 방울 넣어주는 것이 가장 좋다.
참기름 효능
참기름의 효능은 리놀레산 성분을 함유하고 있어 체내 지방을 태우고 신진대사를 활발하게 해 주는데 도움을 준다.
그리고 리그리난과 세사민 성분 때문에 알콜 분해를 도와 간에 무리가 가지 않도록 도와주고, 콜레스테롤 수치를 낮추어 원활한 혈액순한 개선에 도움을 준다.
혈액순환이 잘 되어야 뇌가 제대로 활성화 되어 기억력이 개선에 좋다. 뿐만 아니라 불포화 지방산이 풍부하여 피부의 회복을 높이고 기미와, 여드름 개선에 좋다.
이는 활성 산소를 억제해 주기 때문인데, 피부에 도움을 주다 보니 결국 노화의 방지 역할까지 톡톡히 해 준다.
부작용
이렇게 좋은 참기름도 너무 많이 섭취 할 경우 체중 관리가 어려워 질 수 있다. 아무래도 기름이다 보니 칼로리가 높기 때문이다.
비단 체중의 증가 뿐 아니라 설사와 소화불량 증상을 동반할 수 있으며, 두피를 기름지게 하기에 탈모가 있는 분들은 적당한 섭취를 권장하고 있다.
참기름 보관법
참깨자체는 세사몰린과 세사민이란 아주 강력한 항산화 물질이 들어 있어 그대로 보관할 경우 20~30년이 지나도 썩지 않고, 그대로 밭에다 뿌리면 식물이 자란다.
보관방법은 냉장보관 보다는 습하지 않은 서늘한 상온 보관이 가장 이상적입니다. 냉장보관은 참기름의 향이 약해질 수 있으며 동결 현상이 생길 수 있다.
일단 개봉하였다면 1년 내 섭취하도록 하고, 개봉하지 않았을 경우는 2년까지 보관이 가능합니다. 다만 위와 같이 서늘한 상온 보관이 전제 되는 경우에 한해 서다.
들기름 보관
그렇다면 들기름 보관도 같은 기름이니 동일하게 상온 보관을 하면 될까? 들기름은 상온보다는 냉장 보관을 해 주는 것이 가장 좋은 방법이다.
되도록 온도의 영향을 받지 않는 안쪽에 보관하는 것이 문 앞 보관보다는 더욱 오랜기간 들기름을 보관할 수 있으니 참고하시면 좋겠다.
오늘 알아본 정보가 유익했으면 좋겠습니다. 방문해 주신 분들께 감사의 인사 올립니다.
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commentary
Sesame oil is a healthy oil rich in unsaturated fat. Sesame oil, which cannot be missed in bibimbap, bibim noodles, and vegetables, must be stored well to be kept fresh for a long time and eaten.
The biggest disadvantage of sesame oil is that it produces carcinogens when heated due to its low firing point, so it is a food that should not be heated.
In other words, when high heat is applied, benzopyrene is produced while quickly scattering. In the past, several small and medium-sized companies were banned from selling sesame oil because of its manufacturing method.
However, in the case of low-temperature pressed sesame oil sold on the market, the smoking point is high, so you can cook it by heating it like cooking oil, so I hope you know that.
Therefore, when cooking pancakes or other foods, it is best to use fresh oil, and sesame oil is best to add a drop at the end of vegetables, bibim-guksu, or bibimbap.
Sesame oil is effective
Sesame itself contains very strong antioxidants called Sesamoline and Sesamine, so if stored as it is, it will not rot even after 20 to 30 years, and plants will grow if sprayed on the field as it is.
The best way to store it is to store it in a cool room temperature that is not humid rather than refrigerated. Refrigeration may weaken the scent of sesame oil and cause freezing.
Once opened, eat it within a year, and if not opened, it can be stored up to two years. However, this is only when cool room temperature storage is premised as above.
Side effects
Eating too much of this good sesame oil can make weight management difficult. Because it's oil, it's high in calories.
It can be accompanied by diarrhea and indigestion symptoms as well as weight gain, and it is recommended for those with hair loss because it makes the scalp greasy.
Sesame itself contains very strong antioxidants called Sesamoline and Sesamine, so if stored as it is, it will not rot even after 20 to 30 years, and plants will grow if sprayed on the field as it is.
The best way to store it is to store it in a cool room temperature that is not humid rather than refrigerated. Refrigeration may weaken the scent of sesame oil and cause freezing.
Once opened, eat it within a year, and if not opened, it can be stored up to two years. However, this is only when cool room temperature storage is premised as above.
How to store sesame oil
Sesame itself contains very strong antioxidants called Sesamoline and Sesamine, so if stored as it is, it will not rot even after 20 to 30 years, and plants will grow if sprayed on the field as it is.
The best way to store it is to store it in a cool room temperature that is not humid rather than refrigerated. Refrigeration may weaken the scent of sesame oil and cause freezing.
Once opened, eat it within a year, and if not opened, it can be stored up to two years. However, this is only when cool room temperature storage is premised as above.
Storage of perilla oil
Then, since perilla oil storage is the same oil, should I keep it at room temperature the same? The best way is to refrigerate perilla oil rather than room temperature.
Please note that it is better to store perilla oil for a longer period of time than in front of the door to store it inside that is not affected by the temperature as much as possible.
I hope the information I found today is useful. I would like to express my gratitude to those who have visited.
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